Recensies

Recensie Muziekcafe Het Warm Onthaal
Recensie en foto door Arie de Wilde

23-10-2022
DOWN BY THE JETTY in Het Warm Onthaal

Al eerder stond deze band bij ons het pleisterwerk van het plafond te spelen. ‘Deze middag zijn de muren aan de beurt’ zullen de heren muzikanten gedacht hebben en van die taak hebben zij zich goed gekweten mag ik wel zeggen.

Met een repertoire van bekende en minder bekende ’70 en ’80 jaren nummers zou je zeggen dat Down By The Jetty een band is waarvan er 13 in een dozijn gaan. Echter, niets is minder waar. Geïnspireerd door de Londense Pubrock beweging van de zeventiger jaren ging de band aan de gang met een hele puist aan vaak korte nummers en klassiekers uit die tijd. Nummers zonder een hoop gedoe, zonder allerlei toeters en bellen.

De samenstelling van de band leent zich daar ook uitstekend voor. Drums, bas, zang, gitaar en een dosis behoorlijk creatieve eigen inbreng en het is ‘gaan met die banaan.’ Een concept om, wat uiteindelijk blijkt, van te watertanden.

Het hele optreden vanmiddag kenmerkte zich door krachtige nummers. Rechttoe, rechtaan, met een stevige aanzet, zonder oeverloos solowerk en vaak met korte strakke slotakkoorden. Recht voor z’n raap, geen tijd voor slowblues of ballads. Knallen geblazen was het, tot groot vermaak en bewondering van alle aanwezigen. Hoe kan het ook anders. De passie waarmee Down By The Jetty op de proppen komt is overweldigend en puur, recht uit het hart.

Frontman Joni voert de band, en gaandeweg ook het publiek, aan. Met forse loepzuivere stem zingt hij zijn partijen, daarbij in menig nummer ondersteund door een perfecte tweede stem van de rocksteady bassist Dirk die samen met Hennie, een meesterlijk strakke en slagvaste drummer een oerdegelijke basis vormt waarbij gitarist Rodger zijn uitmuntende slag en solowerk kan laten horen, daarbij soms de frontpositie inneemt en ook het publiek in loopt.

Joni speelt ook nog eens in verscheidene nummers zeer verdienstelijk bluesharp en blijft uitdagen, triggeren… de hele middag lang…kom maar op…laat je horen…, schitterend om te zien.

Kortom, een zinderende muziekmiddag, een gepassioneerde en enthousiaste band met een uniek repertoire wat zich het beste laat omschrijven als Rhythm & Blues met een randje.

Een gouden randje dan wel.

Petje af Down by the Jetty!
Arie de Wilde


LET'S PUB ROCK!

 

For more information or bookings:

STAY TUNED.

JOIN US ON FACEBOOK.